Sunday, November 6, 2016

NoBoyToy om Guds karaktär

En trött och mulen dag. Känner mig håglös, vet inte vad jag ska göra idag.

Och så får jag plötsligt syn på detta aningen provocerande inlägg av NBT.

Jag blir plötsligt vaken; det var ju riktigt uppfriskande att läsa det. Jag förstår att hon driver somliga trista personer till vansinne (på den tiden det gick att kommentera på min huvudblogg fanns det där under några år en flitig kommentator som i ungefär var tredje kommentar berättade om hur hemsk NBT är).

Själv har jag alltid tyckt att hon är en frisk fläkt, som ofta skriver intressanta (och tänkvärda)  saker på ett ibland lite hisnande provokativt sätt. Det här var ett bra exempel.

2 comments:

  1. Jag tror att jag vet vem du menar och det är okej att han tycker att jag är "hemsk". ;) Var och en får ha sin åsikt.

    Jag är fullt medveten om att jag kan framstå som provocerande men jag försöker bara få folk att tänka lite mer utanför boxen. Vi har alla fördomar och förutbestämda åsikter/tankar som vi egentligen inte riktigt vet var de kommer ifrån och som vi aldrig har ifrågasatt. Jag är själv en person som gillar när jag får andra perspektiv på saker och ting som välter runt den världsbild som har presenterats för mig sedan barnsben, men jag förstår också att andra människor kan uppfatta detta som alltför omvälvande. Det kan vara jobbigt att se saker och ting på nya sätt och särskilt om det t.ex är negativt för den egna självbilden.

    ReplyDelete
  2. De som blir provocerade av dig har inget rimligt perspektiv på tillvaron. Just nu är jag däremot både provocerad och skrämd över att machogalningen Trump ser ut ser ut att vinna valet i USA. Vad ska men säga om DET? "Stoppa världen, jag vill hoppa av"?

    Suffragetterna gick inte tillräckligt långt, tycks det. De nöjde sig med att kräva kvinnlig rösträtt. De borde ha gått vidare och krävt ett avskaffande av den manliga rösträtten.

    ReplyDelete